loading...

مشاوره تحصيلي آسا

مركز مشاوره تحصيلي تلفني و حضوري

بازدید : 72
چهارشنبه 1 تير 1401 زمان : 16:25

آیا میدانید انصراف از دانشگاه دولتی و شهریه پرداز چه هزینه ای را به دنبال دارد؟ در این مقاله ما قصد داریم اطلاعاتت دقیقی را نسبت به انصراف دانشگاه روزانه در اختیار شما قرزار دهیم این نکته را در نظر داشته باشید هزینه انصراف از دانشگاه روزانه را هم در این مقاله مورد بررسی قرار خواهیم داد.

اینها همه سوالاتی هستند که دانشجویان انصراف از تحصیل می‌پرسند. زیرا آنها باید انصراف از دانشگاه دولتی را پرداخت کنند و اقدامات بعدی را جهت تحصیل در دانشگاه جدید انجام دهند. اما خوب است بدانید که با توجه به قوانین وزارت علوم و تحقیقات، دانشجویانی که از دانشگاه‌های دولتی انصراف دادند علاوه بر پرداخت هزینه، امکان ثبت نام در کنکور سراسری سال آینده را نخواهند داشت. ولی قوانین انصراف از دانشگاه شهریه پرداز تا حدودی بهتر و سهل گیرانه تر از نوبت دوم روزانه است. بنابراین بهتر است قبل از پرداخت هزینه انصراف از دانشگاه روزانه به خوبی در این مورد فکر کنید و با آگاهی کامل در مورد شرایط و عواقب آن گام بردارید.

در نهایت بهتر است بدانید ما در این مقاله قصد داریم موارد مهمی همچون مراحل انصراف از دانشگاه دولتی و قوانین انصراف از دانشگاه شبانه را مورد بررسی قرار دهیم از سوی دیگر شما را با میزان جریمه انصراف از دانشگاه دولتی آشنا کنیم. حال اگر قصد دارید اطلاعات کاملی نسبت به این موارد به دست بیاورید تا پایان این محتوا با ما در وب سایت ایران تحصیل همراه باشید.

نحوه انصراف از دانشگاه دولتی

مطابق با آخرین آیین نامه های تعیین شده از سوی وزارت علوم و تحقیقات، آن دسته از داوطلبانی که در کنکور سراسری موفق به پذیرش در رشته های روزانه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی شده اند، در صورتی که در مراحل اولیه پذیرفته شوند اما برای انجام ثبت نام اقدام ننمایند، نیازی به طی نمودن مراحل انصراف از دانشگاه نخواهد داشت.اما مشمول یک سال محرومیت از کنکور خواهد بود و نمی تواند برای کنکور همان سال شرکت نماید.

در صورتی که درخواست انصراف از دانشگاه روزانه را در زمانی ارائه دهید که در دانشگاه ثبت نام نموده و یک ترم تحصیلی را گذرانده باشید، برای انصراف از دانشگاه دولتی باید هزینه انصراف را مطابق با رشته خود و همچنین شهریه مورد نظر پرداخت نمایید. درخواست انصراف برای برخی از دانشگاه ها به صورت الکترونیک و در سامانه این دانشگاه صورت می پذیرد اما به طور معمول حتما به صورت حضوری نیاز است تا سایر مراحل را در قسمت های مختلف دانشگاه به انجام برسانید.

برخی از داوطلبان گمان می کنند که نیازی به درخواست انصراف از دانشگاه نخواهد بود و می توانند بدون نیاز به طی نمودن مراحل انصراف دانشگاه روزانه دیگر در کلاس ها حضور نداشته باشند.غافل از اینکه در این صورت مشمول جریمه می شوند و این هزینه در سال های بعد، بیشتر نیز خواهد شد و نکته دومی که معمولا بدان توجهی نمی شود این است که این دسته از افراد در صورتی که تمامی مراحل را پشت سر نگذارنند، امکان ارائه مدارک به آن ها وجود نخواهد داشت لذا در هیچ یک از دانشگاه ها امکان پذیرفته شدن را نخواهند داشت.

مراحل انصراف از دانشگاه دولتی

مراحل انصراف از دانشگاه دولتی

انصراف از تمامی دانشگاه های آزاد، دولتی، پیام نور، خودگران و … برای دانشجویانی که به هر دلیلی قصد انصراف دارند وجود دارد، دانشجو برای انصراف از دانشگاه دولتی باید براخی از مراحل را طی کند که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

  • در مرحله اول دانشجو باید به واحد آموزش دانشگاه به صورت حضوری مراجعه نماید و اقدام به دریافت فرم انصراف از دانشگاه نماید.
  • در گام دوم فرمی کهاز سوی آموزش دانسگاه مبنی بر انصراف دانشجو از دانشگاه دولتی دریافت شده باید با دقت تکمیل گردد و تحویل واحد آموزش داده شود. (در برخی از دانشگاه ها قبل از اتمام فرایند انصراف فرم انصرافی باید یک ماهی بایگانی گردد)
  • بعد از بررسی فرم های انصرفا دانشجو از دانشگاه دولتی باید درخواست او توسط واحد آموزش به طور دقیق مورد بررسی قرار بگیرد.
  • در صورت موافقت دانشگاه و پرداخت هزینه های انصراف فرایند ثبت درخواست و انصرافی دانشجو اتمام می یابد.

شرایط انصراف از دانشگاه روزانه و شبانه برای شرکت دوباره در کنکور کارشناسی

  • دانشجویان متقاضی واجد شرایط،برای انصراف لازم است شخصا درخواست انصراف خود را در پیشخوان سامانه جامع آموزشی دانشگاه به ثبت برسانند.
  • دانشگاه ها مجاز به دریافت درخواست ارائه شده جهت انصراف، تنها تا یک یا دو ماه پس از تاریخ ارائه درخواست قبل از صدور نهایی می باشند.
  • درصورتی که حکم انصراف از تحصیل برای دانشجویان پس گرفته شود، امکان ادامه تحصیل برای دانشجوی مورد نظر وجود نخواهد داشت.
  • حداکثر مهلت زمان ثبت درخواست انصراف از دانشگاه دولتی با مقاطع کارشناسی تا 20 اسفند ماه می‌باشد. آنها باید تا این مدت زمان فرم انصراف از دانشگاه دولتی 3 را پر کنند که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این فرم می‌توانید با کارشناسان ایران تحصیل تماس بگیرید.
  • دانشجویانی که انصراف از دانشگاه دولتی آنان به ثبت رسیده است، ملزم به تعهد به کلیه قوانین خواهند بود.
  • در صورتی که دانشجویان پس از گذراندن یک تا دو ترم تحصیلی از رشته خود انصراف دهند، دچار محرومیت از کنکور نخواهند شد و می توانند در کنکور همان سال شرکت نمایند.
  • لازم به ذکر است که در ترم دوم امکان درخواست انصراف از دانشگاه دولتی را نخواهید داشت و حتما باید به ترم سوم رسیده باشید تا بتوانید در آزمون همان سال شرکت نمایید در غیر این صورت، حق انتخاب دانشگاه‌های سراسری را نخواهید داشت.
  • پس از پذیرش دردانشگاه حتما باید یک سال کامل را پشت سر بگذرانید و نمرات دو ترم شما ثبت شده باشند تا بتوانید در آزمون همان سال شرکت نمایید که البته در این رابطه لازم است هماهنگی های لازم را با دانشگاه مربوطه داشته باشید.
  • برای مشمولین خدمت سربازی پسر، تنها یک بار امکان انصراف از دانشگاه وجود خواهد داشت.
  • کلیه پذیرفته شدگان دانشگاه های پیام نور، نوبت دوم شبانه، غیر انتفاعی و آزاد، امکان ثبت نام مجدد و شرکت در کنکور سراسری را خواهند داشت.

میزان جریمه انصراف از دانشگاه ها

نوع دانشگاه

میزان جریمه

روزانه

بسته به رشته، مقطع و دانشگاه، برآورد هزینه ای انجام شده و به عنوان مبلغ جریمه به دانشجو اعلام می گردد.

شبانه

1/5 برابر شهریه ثابت

پردیس خودگردان

شهریه ثابت تمام ترم‌های باقی مانده

جریمه انصراف از دانشگاه دولتی

شرایط انصراف از دانشگاه روزانه و شبانه برای شرکت دوباره در کنکور سراسری کارشناسی ارشد

انصراف از دانشگاه شامل حال همه دانشجویانی می شود که در مقاطع مختلف تحصیل می کنند و می خواهند دوباره در کنکور سراسری شرکت کنند. اگر دانشجوی کارشناسی ارشد هستید و می خواهید که دوباره در کنکور سراسری شرکت کنید باید انصراف خود از ادامه ی تحصیل را حتما به دانشگاه اعلام کنید. مهلت انصراف از دانشگاه هم تا قبل از زمان ثبت نام مجدد برای کنکور است، یعنی اگر می خواهید در کنکور ارشد شرکت کنید حتما باید قبل از 10 دی 1401 فرم انصراف از تحصیل خود را به دانشگاه تحویل دهید. لذا در صورتی که در مدت زمان تعیین شده اقدامات لازم را انجام ندهید عواقب آن با خود دانشجو است. حال اگر شما نیاز به مشاوره بیشتری در این مورد دارید کارشناسان ایران تحصیل پاسخگوی شما هستند.

شرایط انصراف از دانشگاه روزانه و شبانه برای شرکت دوباره در کنکور سراسری دکتری

تمامی دانشجویانی که در مقطع دکتری در دانشگاه هایی که مورد تائید وزارت علوم هستند تحصیل می کنند حق ثبت نام مجدد در آزمون دکتری را تا زمانی که از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف ندهند را ندارند. به دلیل اینکه آزمون های دکتری دانشگاه آزاد و سراسری با همدیگر ادغام شده اند اگر می خواهید به دلیل تحصیل در دانشگاه آزاد انصراف دهید بهتر است این کار را انجام ندهید.حال اگر شما به هرگونه مشکلی در این مورد برخورد کردید می‌توانید آن را با کارشناسان ایران تحصیل در میان بگذارید.

در چه شرایطی برای انصراف از دانشگاه باید هزینه پرداخت نماییم؟

در صورتی که مطابق با قوانین دانشگاه، میزان جریمه در نظر گرفته شده برای شما صفر باشد، نیازی به پرداخت هزینه نخواهید داشت و می توانید درخواست خود را ارائه نمایید. حال در صورتی که در مقطع کارشناسی پیوسته دو ترم تحصیلی را گذرانده باشید، بدون نیاز به پرداخت هزینه، می توانید درخواست انصراف خود را به ثبت برسانید در غیر این صورت باید نکات زیر را مد نظر قرار دهید.

  1. برای تمامی دانشجویان، غیر از دانشجویان دکتری حرفه ای گروه پزشکی، در صورتی که در بدو ورود و پس از انجام ثبت نام، درخواست خود را برای نیمسال اول قبل از پایان ماه مهر و برای نیمسال دوم، قبل از بهمن ماه درخواست خود را به ثبت رسانده باشند مشمول هزینه انصراف از دانشگاه دولتی نخواهند شد.
  2. در صورتی که درخواست انصراف دانشجویان تا اواخر آذرماه برای ورودی های نیمسال اول و اواخر اردیبهشت ماه برای ورودی های نیمسال دوم ارائه شود، دانشجویان موظف به پرداخت پنجاه درصد کل شهریه پرداختی ثابت و متغیر خواهند بود و مابقی شهریه تعیین شده قابل استرداد نخواهد بود.
  3. حال در صورتی که دانشجو با مجوز تعیین شده از سوی دانشگاه، رشته خود را تغییر دهد، مشمول پرداخت هزینه انصراف نخواهد بود.
  4. در صورتی که دانشجو پس از ثبت نام در دانشگاه و قبل از تمام شدن مهلت حذف و اضافه از دانشگاه شبانه دهد باید 50 درصد شهریه نیمسال جاری را پرداخت کند. اما در صورتی که در هفته آخر نیمسال اول از دانشگاه شبانه انصراف دهد باید کل شهریه ثابت و متغییر را پرداخت کند.
  5. در صورتی که دانشجوی ترم اول نوبت شبانه بعد از تمام شدن مهلت حذف و اضافه تا شروع امتحانات نیمسال اول درخواست انصراف از دانشگاه دهد باید کل شهریه ثابت و 50 درصد شهریه متغییر را پرداخت کند.
  6. در صورتی که دانشجوی دانشگاه آزاد می باشید و در دانشگاه دیگری مایل به ادامه تحصیل می باشید، پس از مراحل انصراف نیازی به پرداخت هزینه وجود نخواهد داشت.
  7. دانشجویانی که در دانشگاه شبانه پیام نور تحصیل می کنند در صورت انصراف از دانشگاه، باید 1/5 برابر شهریه ثابت را بعنوان جریمه بپردازند.
  8. اگر دانشجوی دانشگاه غیرانتفاعی هستید در صورت انصراف شما از دانشگاه، جریمه شما شهریه ثابت + 7 واحد درسی است

مراحل انصراف از دانشگاه دولتی

هزینه انصراف از دانشگاه دولتی

ثبت درخواست انصراف دانشجو بعد از موافقت واحد آموزش دانشگاه شامل هزینه می شود، هزینه انصراف دانشجویان دانشگاه های دولتی بنا بر نوع دانشگاه متغیر می باشد، در ادامه به بررسی جدول هزینه های انصراف از دانشگاه های دولتی خواهیم پرداخت:

هزینه انصراف دانشجو از دانشگاه های دولتی

نوع دانشگاه

نحوه مشخص شدن هزینه انصراف دانشجو

دانشگاه دولتی (روزانه)

بسته به مقطع تحصیلی، رشته، زمان انصراف متغیر می باشد و دانشگاه در مورد این موضوع تصمیم نهایی را می گیرد.

دانشگاه دولتی (شبانه)

اغلب به میزان ۱/۵ برابر شهریه ثابت یک ترم تحصیلی

دانشگاه دولتی (پردیس خودگردان)

بسته به رشته، مقطع، ترم و زمان انتقالی متغیر می باشد.

دانشگاه پیام نور

۱/۵ برابر هزینه در نظر گرفته شده برای ترم جاری دانشگاه

دانشگاه غیر انتفاعی

۷ واحد درسی + شهریه ثابت

عواقب بعد از انصراف از دانشگاه دولتی

لازم به ذکر است که در صورت گذراندن انصراف دانشگاه روزانه و ارائه درخواست خود، حتی با موافقت دانشگاه مورد نظر، تا 3 ماه پس از گذشت درخواست ایجاد شده، امکان باز پس گیری درخواست شما وجود خواهد داشت. حتی در صورتی که دانشجو خود مایل به لغو این حکم کمتر از سه ماه داشته باشد، دانشگاه این امکان را برای او در بازه زمانی کمتر از 3 ماه ایجاد خواهد نمود.

همچنین آن دسته از دانشجویانی که به هنگام تحصیل در دانشگاه روزانه دوباره در کنکور سراسری شرکت کرده و در دانشگاه روزانه قبول شدند می‌توانند بدون پرداخت هزینه و تنها با انصراف از رشته تحصیلی خود در در رشته جدید تحصیل کنند. اما در صورتی که آنها در دانشگاههای دیگری قبول شدند، آنگاه باید هزینه انصراف از دانشگاه دولتی را باید پرداخت کنند. مشمولین خدمت سربازی می توانند درخواست مرخصی خود را به ثبت برسانند در غیر این صورت دچار مشکل خواهند شد.

لغو محرومیت یک ساله شرکت در کنکور سراسری

همانگونه که می‌دانید دانشجویانی که در نوبت روزانه قبول شدند و در دانشگاه ثبت‌نام نکردند از شرکت در کنکور سراسری سال آینده محروم هستند. اما در صورتی که آنها برخی از شرایط ذکر شده در بالا را داشته باشند می‌توانند در سال آینده در کنکور سراسری شرکت کنند. ولی در صورتی که هیچ کدام از شرایط مذکور را نداشته باشند. اما باز هم با ارسال درخواست به سازمان سنجش می‌توانند محرومیت یک ساله خود را از کنکور سراسری لغو کنند. برای انجام این کار می‌توانید با کارشناسان سامانه ایران تحصیل در ارتباط باشید تا شما را بیشتر راهنمایی کنند.

منبع: انصراف از دانشگاه دولتی و شهریه پرداز

آیا میدانید انصراف از دانشگاه دولتی و شهریه پرداز چه هزینه ای را به دنبال دارد؟ در این مقاله ما قصد داریم اطلاعاتت دقیقی را نسبت به انصراف دانشگاه روزانه در اختیار شما قرزار دهیم این نکته را در نظر داشته باشید هزینه انصراف از دانشگاه روزانه را هم در این مقاله مورد بررسی قرار خواهیم داد.

اینها همه سوالاتی هستند که دانشجویان انصراف از تحصیل می‌پرسند. زیرا آنها باید انصراف از دانشگاه دولتی را پرداخت کنند و اقدامات بعدی را جهت تحصیل در دانشگاه جدید انجام دهند. اما خوب است بدانید که با توجه به قوانین وزارت علوم و تحقیقات، دانشجویانی که از دانشگاه‌های دولتی انصراف دادند علاوه بر پرداخت هزینه، امکان ثبت نام در کنکور سراسری سال آینده را نخواهند داشت. ولی قوانین انصراف از دانشگاه شهریه پرداز تا حدودی بهتر و سهل گیرانه تر از نوبت دوم روزانه است. بنابراین بهتر است قبل از پرداخت هزینه انصراف از دانشگاه روزانه به خوبی در این مورد فکر کنید و با آگاهی کامل در مورد شرایط و عواقب آن گام بردارید.

در نهایت بهتر است بدانید ما در این مقاله قصد داریم موارد مهمی همچون مراحل انصراف از دانشگاه دولتی و قوانین انصراف از دانشگاه شبانه را مورد بررسی قرار دهیم از سوی دیگر شما را با میزان جریمه انصراف از دانشگاه دولتی آشنا کنیم. حال اگر قصد دارید اطلاعات کاملی نسبت به این موارد به دست بیاورید تا پایان این محتوا با ما در وب سایت ایران تحصیل همراه باشید.

نحوه انصراف از دانشگاه دولتی

مطابق با آخرین آیین نامه های تعیین شده از سوی وزارت علوم و تحقیقات، آن دسته از داوطلبانی که در کنکور سراسری موفق به پذیرش در رشته های روزانه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی شده اند، در صورتی که در مراحل اولیه پذیرفته شوند اما برای انجام ثبت نام اقدام ننمایند، نیازی به طی نمودن مراحل انصراف از دانشگاه نخواهد داشت.اما مشمول یک سال محرومیت از کنکور خواهد بود و نمی تواند برای کنکور همان سال شرکت نماید.

در صورتی که درخواست انصراف از دانشگاه روزانه را در زمانی ارائه دهید که در دانشگاه ثبت نام نموده و یک ترم تحصیلی را گذرانده باشید، برای انصراف از دانشگاه دولتی باید هزینه انصراف را مطابق با رشته خود و همچنین شهریه مورد نظر پرداخت نمایید. درخواست انصراف برای برخی از دانشگاه ها به صورت الکترونیک و در سامانه این دانشگاه صورت می پذیرد اما به طور معمول حتما به صورت حضوری نیاز است تا سایر مراحل را در قسمت های مختلف دانشگاه به انجام برسانید.

برخی از داوطلبان گمان می کنند که نیازی به درخواست انصراف از دانشگاه نخواهد بود و می توانند بدون نیاز به طی نمودن مراحل انصراف دانشگاه روزانه دیگر در کلاس ها حضور نداشته باشند.غافل از اینکه در این صورت مشمول جریمه می شوند و این هزینه در سال های بعد، بیشتر نیز خواهد شد و نکته دومی که معمولا بدان توجهی نمی شود این است که این دسته از افراد در صورتی که تمامی مراحل را پشت سر نگذارنند، امکان ارائه مدارک به آن ها وجود نخواهد داشت لذا در هیچ یک از دانشگاه ها امکان پذیرفته شدن را نخواهند داشت.

مراحل انصراف از دانشگاه دولتی

مراحل انصراف از دانشگاه دولتی

انصراف از تمامی دانشگاه های آزاد، دولتی، پیام نور، خودگران و … برای دانشجویانی که به هر دلیلی قصد انصراف دارند وجود دارد، دانشجو برای انصراف از دانشگاه دولتی باید براخی از مراحل را طی کند که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

  • در مرحله اول دانشجو باید به واحد آموزش دانشگاه به صورت حضوری مراجعه نماید و اقدام به دریافت فرم انصراف از دانشگاه نماید.
  • در گام دوم فرمی کهاز سوی آموزش دانسگاه مبنی بر انصراف دانشجو از دانشگاه دولتی دریافت شده باید با دقت تکمیل گردد و تحویل واحد آموزش داده شود. (در برخی از دانشگاه ها قبل از اتمام فرایند انصراف فرم انصرافی باید یک ماهی بایگانی گردد)
  • بعد از بررسی فرم های انصرفا دانشجو از دانشگاه دولتی باید درخواست او توسط واحد آموزش به طور دقیق مورد بررسی قرار بگیرد.
  • در صورت موافقت دانشگاه و پرداخت هزینه های انصراف فرایند ثبت درخواست و انصرافی دانشجو اتمام می یابد.

شرایط انصراف از دانشگاه روزانه و شبانه برای شرکت دوباره در کنکور کارشناسی

  • دانشجویان متقاضی واجد شرایط،برای انصراف لازم است شخصا درخواست انصراف خود را در پیشخوان سامانه جامع آموزشی دانشگاه به ثبت برسانند.
  • دانشگاه ها مجاز به دریافت درخواست ارائه شده جهت انصراف، تنها تا یک یا دو ماه پس از تاریخ ارائه درخواست قبل از صدور نهایی می باشند.
  • درصورتی که حکم انصراف از تحصیل برای دانشجویان پس گرفته شود، امکان ادامه تحصیل برای دانشجوی مورد نظر وجود نخواهد داشت.
  • حداکثر مهلت زمان ثبت درخواست انصراف از دانشگاه دولتی با مقاطع کارشناسی تا 20 اسفند ماه می‌باشد. آنها باید تا این مدت زمان فرم انصراف از دانشگاه دولتی 3 را پر کنند که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این فرم می‌توانید با کارشناسان ایران تحصیل تماس بگیرید.
  • دانشجویانی که انصراف از دانشگاه دولتی آنان به ثبت رسیده است، ملزم به تعهد به کلیه قوانین خواهند بود.
  • در صورتی که دانشجویان پس از گذراندن یک تا دو ترم تحصیلی از رشته خود انصراف دهند، دچار محرومیت از کنکور نخواهند شد و می توانند در کنکور همان سال شرکت نمایند.
  • لازم به ذکر است که در ترم دوم امکان درخواست انصراف از دانشگاه دولتی را نخواهید داشت و حتما باید به ترم سوم رسیده باشید تا بتوانید در آزمون همان سال شرکت نمایید در غیر این صورت، حق انتخاب دانشگاه‌های سراسری را نخواهید داشت.
  • پس از پذیرش دردانشگاه حتما باید یک سال کامل را پشت سر بگذرانید و نمرات دو ترم شما ثبت شده باشند تا بتوانید در آزمون همان سال شرکت نمایید که البته در این رابطه لازم است هماهنگی های لازم را با دانشگاه مربوطه داشته باشید.
  • برای مشمولین خدمت سربازی پسر، تنها یک بار امکان انصراف از دانشگاه وجود خواهد داشت.
  • کلیه پذیرفته شدگان دانشگاه های پیام نور، نوبت دوم شبانه، غیر انتفاعی و آزاد، امکان ثبت نام مجدد و شرکت در کنکور سراسری را خواهند داشت.

میزان جریمه انصراف از دانشگاه ها

نوع دانشگاه

میزان جریمه

روزانه

بسته به رشته، مقطع و دانشگاه، برآورد هزینه ای انجام شده و به عنوان مبلغ جریمه به دانشجو اعلام می گردد.

شبانه

1/5 برابر شهریه ثابت

پردیس خودگردان

شهریه ثابت تمام ترم‌های باقی مانده

جریمه انصراف از دانشگاه دولتی

شرایط انصراف از دانشگاه روزانه و شبانه برای شرکت دوباره در کنکور سراسری کارشناسی ارشد

انصراف از دانشگاه شامل حال همه دانشجویانی می شود که در مقاطع مختلف تحصیل می کنند و می خواهند دوباره در کنکور سراسری شرکت کنند. اگر دانشجوی کارشناسی ارشد هستید و می خواهید که دوباره در کنکور سراسری شرکت کنید باید انصراف خود از ادامه ی تحصیل را حتما به دانشگاه اعلام کنید. مهلت انصراف از دانشگاه هم تا قبل از زمان ثبت نام مجدد برای کنکور است، یعنی اگر می خواهید در کنکور ارشد شرکت کنید حتما باید قبل از 10 دی 1401 فرم انصراف از تحصیل خود را به دانشگاه تحویل دهید. لذا در صورتی که در مدت زمان تعیین شده اقدامات لازم را انجام ندهید عواقب آن با خود دانشجو است. حال اگر شما نیاز به مشاوره بیشتری در این مورد دارید کارشناسان ایران تحصیل پاسخگوی شما هستند.

شرایط انصراف از دانشگاه روزانه و شبانه برای شرکت دوباره در کنکور سراسری دکتری

تمامی دانشجویانی که در مقطع دکتری در دانشگاه هایی که مورد تائید وزارت علوم هستند تحصیل می کنند حق ثبت نام مجدد در آزمون دکتری را تا زمانی که از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف ندهند را ندارند. به دلیل اینکه آزمون های دکتری دانشگاه آزاد و سراسری با همدیگر ادغام شده اند اگر می خواهید به دلیل تحصیل در دانشگاه آزاد انصراف دهید بهتر است این کار را انجام ندهید.حال اگر شما به هرگونه مشکلی در این مورد برخورد کردید می‌توانید آن را با کارشناسان ایران تحصیل در میان بگذارید.

در چه شرایطی برای انصراف از دانشگاه باید هزینه پرداخت نماییم؟

در صورتی که مطابق با قوانین دانشگاه، میزان جریمه در نظر گرفته شده برای شما صفر باشد، نیازی به پرداخت هزینه نخواهید داشت و می توانید درخواست خود را ارائه نمایید. حال در صورتی که در مقطع کارشناسی پیوسته دو ترم تحصیلی را گذرانده باشید، بدون نیاز به پرداخت هزینه، می توانید درخواست انصراف خود را به ثبت برسانید در غیر این صورت باید نکات زیر را مد نظر قرار دهید.

  1. برای تمامی دانشجویان، غیر از دانشجویان دکتری حرفه ای گروه پزشکی، در صورتی که در بدو ورود و پس از انجام ثبت نام، درخواست خود را برای نیمسال اول قبل از پایان ماه مهر و برای نیمسال دوم، قبل از بهمن ماه درخواست خود را به ثبت رسانده باشند مشمول هزینه انصراف از دانشگاه دولتی نخواهند شد.
  2. در صورتی که درخواست انصراف دانشجویان تا اواخر آذرماه برای ورودی های نیمسال اول و اواخر اردیبهشت ماه برای ورودی های نیمسال دوم ارائه شود، دانشجویان موظف به پرداخت پنجاه درصد کل شهریه پرداختی ثابت و متغیر خواهند بود و مابقی شهریه تعیین شده قابل استرداد نخواهد بود.
  3. حال در صورتی که دانشجو با مجوز تعیین شده از سوی دانشگاه، رشته خود را تغییر دهد، مشمول پرداخت هزینه انصراف نخواهد بود.
  4. در صورتی که دانشجو پس از ثبت نام در دانشگاه و قبل از تمام شدن مهلت حذف و اضافه از دانشگاه شبانه دهد باید 50 درصد شهریه نیمسال جاری را پرداخت کند. اما در صورتی که در هفته آخر نیمسال اول از دانشگاه شبانه انصراف دهد باید کل شهریه ثابت و متغییر را پرداخت کند.
  5. در صورتی که دانشجوی ترم اول نوبت شبانه بعد از تمام شدن مهلت حذف و اضافه تا شروع امتحانات نیمسال اول درخواست انصراف از دانشگاه دهد باید کل شهریه ثابت و 50 درصد شهریه متغییر را پرداخت کند.
  6. در صورتی که دانشجوی دانشگاه آزاد می باشید و در دانشگاه دیگری مایل به ادامه تحصیل می باشید، پس از مراحل انصراف نیازی به پرداخت هزینه وجود نخواهد داشت.
  7. دانشجویانی که در دانشگاه شبانه پیام نور تحصیل می کنند در صورت انصراف از دانشگاه، باید 1/5 برابر شهریه ثابت را بعنوان جریمه بپردازند.
  8. اگر دانشجوی دانشگاه غیرانتفاعی هستید در صورت انصراف شما از دانشگاه، جریمه شما شهریه ثابت + 7 واحد درسی است

مراحل انصراف از دانشگاه دولتی

هزینه انصراف از دانشگاه دولتی

ثبت درخواست انصراف دانشجو بعد از موافقت واحد آموزش دانشگاه شامل هزینه می شود، هزینه انصراف دانشجویان دانشگاه های دولتی بنا بر نوع دانشگاه متغیر می باشد، در ادامه به بررسی جدول هزینه های انصراف از دانشگاه های دولتی خواهیم پرداخت:

هزینه انصراف دانشجو از دانشگاه های دولتی

نوع دانشگاه

نحوه مشخص شدن هزینه انصراف دانشجو

دانشگاه دولتی (روزانه)

بسته به مقطع تحصیلی، رشته، زمان انصراف متغیر می باشد و دانشگاه در مورد این موضوع تصمیم نهایی را می گیرد.

دانشگاه دولتی (شبانه)

اغلب به میزان ۱/۵ برابر شهریه ثابت یک ترم تحصیلی

دانشگاه دولتی (پردیس خودگردان)

بسته به رشته، مقطع، ترم و زمان انتقالی متغیر می باشد.

دانشگاه پیام نور

۱/۵ برابر هزینه در نظر گرفته شده برای ترم جاری دانشگاه

دانشگاه غیر انتفاعی

۷ واحد درسی + شهریه ثابت

عواقب بعد از انصراف از دانشگاه دولتی

لازم به ذکر است که در صورت گذراندن انصراف دانشگاه روزانه و ارائه درخواست خود، حتی با موافقت دانشگاه مورد نظر، تا 3 ماه پس از گذشت درخواست ایجاد شده، امکان باز پس گیری درخواست شما وجود خواهد داشت. حتی در صورتی که دانشجو خود مایل به لغو این حکم کمتر از سه ماه داشته باشد، دانشگاه این امکان را برای او در بازه زمانی کمتر از 3 ماه ایجاد خواهد نمود.

همچنین آن دسته از دانشجویانی که به هنگام تحصیل در دانشگاه روزانه دوباره در کنکور سراسری شرکت کرده و در دانشگاه روزانه قبول شدند می‌توانند بدون پرداخت هزینه و تنها با انصراف از رشته تحصیلی خود در در رشته جدید تحصیل کنند. اما در صورتی که آنها در دانشگاههای دیگری قبول شدند، آنگاه باید هزینه انصراف از دانشگاه دولتی را باید پرداخت کنند. مشمولین خدمت سربازی می توانند درخواست مرخصی خود را به ثبت برسانند در غیر این صورت دچار مشکل خواهند شد.

لغو محرومیت یک ساله شرکت در کنکور سراسری

همانگونه که می‌دانید دانشجویانی که در نوبت روزانه قبول شدند و در دانشگاه ثبت‌نام نکردند از شرکت در کنکور سراسری سال آینده محروم هستند. اما در صورتی که آنها برخی از شرایط ذکر شده در بالا را داشته باشند می‌توانند در سال آینده در کنکور سراسری شرکت کنند. ولی در صورتی که هیچ کدام از شرایط مذکور را نداشته باشند. اما باز هم با ارسال درخواست به سازمان سنجش می‌توانند محرومیت یک ساله خود را از کنکور سراسری لغو کنند. برای انجام این کار می‌توانید با کارشناسان سامانه ایران تحصیل در ارتباط باشید تا شما را بیشتر راهنمایی کنند.

منبع: انصراف از دانشگاه دولتی و شهریه پرداز

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 86

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 2868
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 9
  • تعداد اعضا : 9
  • بازدید امروز : 342
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 419
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 2505
  • بازدید ماه : 10144
  • بازدید سال : 37168
  • بازدید کلی : 4257977
  • <
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی